15 dec '18
Kerstgala voor jongeren

15 jan '19
Wereldjongerendagen in Panama

24 feb '19
Youcatbios & Panama-reünie

16 mrt '19
Stille Omgang

31 mrt '19
Vormelingendag vicariaten Arnhem en Utrecht

31 mrt '19
Vormelingendag vicariaat Deventer

14 apr '19
Palmzondag

30 jun '19
Slotfeest

Kinderkamp

Elk jaar organiseert het bisdom een kinderkamp voor kinderen tussen 8 en 12 jaar oud.
Dit kamp staat onder leiding van Jacqueline Kolfschoten en vicaris Hans Pauw.

Ga je mee op wereldreis?

In de zomer van 2018 organiseert het Aartsbisdom Utrecht weer een kinderkamp voor meisjes en jongens van 8 t/m 12 jaar. In een flyer legt de organisatie het motto van dit jaar – ‘Ga je mee op wereldreis?’ – uit: “We gaan in één week de wereld rond! De reis gaat over het spoor, door de lucht, over de weg en door het water. We leren veel over andere landen. Tijdens de vieringen en de catechese luisteren we naar verhalen uit de Bijbel en leren we van de reizen van onder anderen Abraham en Paulus.”

“Tijdens de reis gaan we heel veel spelletjes doen, gezellige activiteiten, knutselen, spelen, keten en lekker eten,” zo vervolgt de organisatie. “Onze avonturen beleven we op een nieuwe locatie: kampeerboerderij De Heidebloem in Haarle (bij Nijverdal). Wij logeren in locatie De Veltmaat. Heb je zin om mee te gaan op deze onvergetelijke reis? Pak dan je koffer en stop hem vol met alles wat je mee wilt nemen. Hopelijk tot ziens in Haarle. Wij hebben er al veel zin in!”

Maar… hoe gaat dat nou in de praktijk tijdens zo’n kampweek? Lees hieronder wat diverse ‘ervaringsdeskundigen’ erover zeggen:


Kookstaf: “We eten lekker en gezond. Dat gaat goed samen. Vooral als je de groenten héél fijn snijdt. Eén keer eten we patat maar dan wel met oma’s zelfgemaakte appelmoes en lekkere salade!”


Kampelaan: “We staan op speelse wijze stil bij een aantal Bijbelverhalen die passen in het kampthema. Er is een openingsviering en een slotviering om het begin en het einde van het kamp te markeren. Iedere dag is er een kleine dagsluiting met gebed en zang waaraan de kinderen actief meedoen.”Kamp- en groepsleiding: “De sfeer is heel belangrijk. Iedereen hoort erbij. Natuurlijk strijden de kinderen in hun eigen deelgroepjes tegen elkaar in sport en spel, maar het doel is dat iedereen een mooi en gezellig kamp heeft. Er is ook de nodige vrije tijd om lekker samen te spelen.”


Deelnemers Dahn en Duy: “Iedereen heeft plezier gehad en nieuwe vrienden gemaakt. Wij komen zeker volgend jaar terug. Misschien komen jullie ook, dat zou iedereen heel leuk vinden!”Een sfeerimpressie van het kinderkamp is te vinden op de Facebookpagina: Kinderkamp Aartsbisdom Utrecht. Voor meer informatie kun je ook contact opnemen met Jacqueline Kolfschoten, tel.: 06 29015399 of e-mail: j.kolfschoten@upcmail.nl.

Wanneer? 4 t/m 9 augustus 2018
Waar? Kampeerboerderij De Heidebloem, Oude Deventerweg 8a, 7448 RL Haarle (nieuwe locatie!)
Voor wie? Meisjes en jongens van 8 t/m 12 jaar (zit je op de basisschool tijdens het aanmelden)
Aantal deelnemers? maximaal 30
Hoofdleiding? Jacqueline Kolfschoten en vicaris Hans Pauw
Hoeveel kost het? 125 euro per kind. Als er meerdere kinderen uit één gezin meegaan, is er een speciaal tarief van € 70 per extra kind (voorbeeld: twee kinderen = € 195 i.p.v. € 250).

Klik hier om je op te geven (tot 1 juni 2018)

Download hier de flyer van de zomerkampen

Het kinderkamp is ook te vinden op:
- Facebook
- Youtube