21 sep '19
Tarcisiusdag voor misdienaars 2019

3 nov '19
Saints & Souls

14 dec '19
Kerstgala

24 jan '20
Into the Great Silence...

15 mrt '20
Vormelingendag vicariaten Arnhem en Utrecht

21 mrt '20
Stille Omgang

22 mrt '20
Vormelingendag vicariaat Deventer

5 apr '20
Palmzondag

25 apr '20
Rome Reis

28 jun '20
Slotviering

Kinderkamp

Elk jaar organiseert het bisdom een kinderkamp voor kinderen tussen 7 en 13 jaar oud.
Dit kamp staat onder leiding van vicaris Hans Pauw en Jacqueline Kolfschoten.

In het begin…

In de zomer van 2019 organiseert het Aartsbisdom Utrecht weer een kinderkamp voor meisjes en jongens van 7 t/m 13 jaar. In een flyer legt de organisatie het motto van dit jaar uit: “In het begin. Dit zijn de eerste drie woorden van het eerste Bijbelverhaal. Tijdens dit kamp staan we stil bij dit thema door te luisteren en na te denken over het scheppingsverhaal, Adam en Eva in het paradijs en de toren van Babel. In de Eucharistievieringen aan het begin en het einde van de week gaat het over de roeping van de eerste leerlingen en het dubbelgebod van de liefde, het eerste beginsel van ons geloof.”

“Tijdens het kamp gaan we natuurlijk ook heel veel spelletjes doen, lekker naar het bos, knutselen, zwemmen en nog veel meer. Dus wil je graag iets moois meemaken, samen met andere kinderen? Meld je dan snel aan voor het kinderkamp 2019!”

Maar… hoe gaat dat nou in de praktijk tijdens zo’n kampweek? Lees hieronder wat diverse ‘ervaringsdeskundigen’ erover zeggen:Kookstaf: “We eten lekker en gezond. Dat gaat goed samen. Vooral als je de groenten héél fijn snijdt. Eén keer eten we patat maar dan wel met oma’s zelfgemaakte appelmoes en lekkere salade!”


Kampelaan: “We staan op speelse wijze stil bij een aantal Bijbelverhalen die passen in het kampthema. Er is een openingsviering en een slotviering om het begin en het einde van het kamp te markeren. Iedere dag is er een kleine dagsluiting met gebed en zang waaraan de kinderen actief meedoen.”Kamp- en groepsleiding: “De sfeer is heel belangrijk. Iedereen hoort erbij. Natuurlijk strijden de kinderen in hun eigen deelgroepjes tegen elkaar in sport en spel, maar het doel is dat iedereen een mooi en gezellig kamp heeft. Er is ook de nodige vrije tijd om lekker samen te spelen.”


Deelnemers Dahn en Duy: “Iedereen heeft plezier gehad en nieuwe vrienden gemaakt. Wij komen zeker volgend jaar terug. Misschien komen jullie ook, dat zou iedereen heel leuk vinden!”Een sfeerimpressie van het kinderkamp is te vinden op de Facebookpagina: Kinderkamp Aartsbisdom Utrecht. Voor meer informatie kun je ook contact opnemen met Jacqueline Kolfschoten, tel.: 06 29015399 of e-mail: jacqueline.kolfschoten@gmail.com.

  • Wanneer: 3 t/m 8 augustus 2019
  • Waar: Kampeerboerderij De Heidebloem, Oude Deventerweg 8a, 7448 RL Haarle
  • Voor wie: jongens en meisjes van 7 t/m 13 jaar
  • Aantal deelnemers: maximaal 30
  • Hoofdleiding: Vicaris Hans Pauw en Jacqueline Kolfschoten
  • Kosten: € 125 per kind. Als er meerdere kinderen uit één gezin meegaan, is er een speciaal tarief van € 70 per extra kind (voorbeeld: twee kinderen = € 195 i.p.v. € 250).
  • Meer info: Jacqueline Kolfschoten, e-mail: jacqueline.kolfschoten@gmail.com of tel.: 06 29015399

HET KINDERKAMP IS VOL, AANMELDEN IS HELAAS NIET MEER MOGELIJK

Download hier de flyer van de zomerkampen (NB de jongerenreis is helaas geannuleerd)


Het kinderkamp is ook te vinden op:
- Facebook
- Youtube