Openingsfeest voor jongeren

In januari 2019 vinden de Wereldjongerendagen plaats in Panama. Het motto voor de Nederlandse reis naar deze WJD is: ‘Discover your identity’. Deze reis (van 15 of 16 t/m 28 of 29 januari) wordt georganiseerd door Jong Katholiek en reisorganisatie VNB. De promotie voor deze Wereldjongerendagen richt zich onder andere op de groep ‘young professionals’ die in hun opleiding en/of werk op zoek zijn naar identiteit.

‘Days in the Diocese’
Op 250 kilometer afstand van Panama-Stad ligt het bisdom Santiago de Veraguas waar natuur, cultuur, geschiedenis en geloof elkaar ontmoeten. Tijdens de ‘Days in the Diocese’ maken de deelnemers van de Nederlandse reis hier kennis mee. Hier mogen ze de gastvrijheid van Panama ervaren en verblijven in gastgezinnen zodat ze daar de cultuur, de ontmoeting en het geloof kunnen beleven.

De WJD in Panama-Stad
Gerrie Conen van Jong Katholiek: “Van 22 t/m 27 januari nemen we deel aan de Wereldjongerendagen in Panama-Stad. Drie ochtenden is er een Nederlandstalig programma. In de middagen en avonden is er het jongerenfestival met muziek, theater, discussie en nog veel meer. Hoogtepunten zijn de verwelkoming van de paus op donderdag, de kruisweg op vrijdag, op zaterdagavond de avondwake onder de sterrenhemel van Panama, en op zondag de indrukwekkende slotviering met paus Franciscus en honderdduizenden jongeren.”

Voor wie?
Iedereen in de leeftijd van 18 t/m 30 jaar is welkom op de Wereldjongerendagen. Het is een rooms-katholiek evenement, maar jongeren van ALLE geloofsovertuigingen zijn van harte welkom. Ben je geïnspireerd door geloof, wil je andere culturen ontmoeten, ga je uitdagingen niet uit de weg, wil je je grenzen verleggen en de wereld ontdekken? Dan is deze reis voor jou bedoeld.

Reisdata:
- Vertrek uit Nederland: dinsdag 15 of woensdag 16 januari
- Days in the Diocese in het bisdom Santiago de Veraguas: donderdag 17 t/m maandag 21 januari
- WJD in Panama-Stad: dinsdag 22 t/m zondag 27 januari
- Terugreis naar Nederland: maandag 28 of dinsdag 29 januari

Een landelijke reis / vroegboek voordeel
De landelijke reis wordt georganiseerd door Jong Katholiek en VNB en wordt aangeboden voor de vroegboekprijs van € 1.499,- (prijs geldig tot eind januari 2018). Dit is een all-in prijs inclusief het standaard WJD-pakket en het vervoer. Voor specificaties en boeking: www.vnb.nl (reisnummer PA1901).

Klik hier voor de folder over de WJD-reis naar Panama

Meer weten? Kijk in de rubriek WJD op deze site!