15 dec '18
Kerstgala voor jongeren

15 jan '19
Wereldjongerendagen in Panama

24 feb '19
Youcatbios & Panama-reünie

16 mrt '19
Stille Omgang

31 mrt '19
Vormelingendag vicariaten Arnhem en Utrecht

31 mrt '19
Vormelingendag vicariaat Deventer

14 apr '19
Palmzondag

30 jun '19
Slotfeest

20 jul '19
Jongerenreis ‘Follow St. Patrick’

3 aug '19
Kinderkamp ‘In het begin…’

Wereldjongerendagen kernteam spreekt met partners

Geplaatst op 24 12 2017

“Wie ben jij? Wat is je maatschappelijke betrokkenheid? En wat doet het ertoe dat je gelovig bent?” Met die vragen schetste Astrid Bakker de inhoudelijke insteek van de komende Wereldjongerendagen (WJD) in januari 2019 in Panama. Deze zal worden verbonden met het voorbeeld van Maria. Want het thema dat paus Franciscus koos voor deze WJD is: ‘Zie de dienstmaagd des Heren; mij geschiede naar uw woord’ (Lucas 1,38). Bakker is lid van het WJD-kernteam. Ze leidde op 19 december een bijeenkomst, waarin dit kernteam met diverse partners sprak. Onder andere de TST (Tilburg University School of Catholic Theology) schoof aan, en was ook gastheer voor deze ontmoeting in Utrecht.

Het is de tweede keer dat een dergelijke bijeenkomst werd gehouden. Het kernteam is in gesprek met partners voor de inhoudelijke ontwikkeling van een aantal programma’s (‘streams’) en voor de werving van deelnemers. Die werving richt zich op de jongeren die in parochies in beeld zijn, op studerende jongeren en op jongeren werkzaam in bijvoorbeeld het onderwijs of de zorg.
In Utrecht spraken het kernteam en de partners over de opzet van de streams en de verbinding met het internationale Maria-thema. Eén van de aanwezigen stipte aan dat naast de inhoudelijke verdieping ook de laagdrempelige uitleg van belang is tijdens de WJD: “Er gebeurt van alles tijdens de WJD. Je loopt de kruisweg, er wordt Eucharistie gevierd, uitgenodigd om te biechten, je ontmoet de paus, bisschoppen en er zijn priesters, diakens en religieuzen. Waarschijnlijk hebben jongeren daarover ook heel veel praktische vragen.”
Aan deze bijeenkomst nam ook Bob Wegkamp deel. Hij start per 1 januari 2018 bij Jong Katholiek als projectleider voor de komende WJD.

Profiteer van de vroegboekkorting!
Jongeren die nu al weten dat ze meegaan naar de WJD in Panama kunnen zich al inschrijven. Tot 31 januari 2018 geldt de vroegboekprijs van € 1.499 voor de reis. Boeken kan via vnb.nl (reisnummer PA 1901).

Foto: Ramon Mangold