15 dec '18
Kerstgala voor jongeren

15 jan '19
Wereldjongerendagen in Panama

24 feb '19
Youcatbios & Panama-reünie

16 mrt '19
Stille Omgang

31 mrt '19
Vormelingendag vicariaten Arnhem en Utrecht

31 mrt '19
Vormelingendag vicariaat Deventer

14 apr '19
Palmzondag

30 jun '19
Slotfeest

20 jul '19
Jongerenreis ‘Follow St. Patrick’

3 aug '19
Kinderkamp ‘In het begin…’

Danny Hakvoort afgevaardigd naar presynode over jongeren

Geplaatst op 29 01 2018

In maart 2018 wordt in Vaticaanstad een ‘presynode’ gehouden in voorbereiding op de Gewone Bisschoppensynode die in oktober dit jaar plaatsvindt met als thema ‘Jongeren, geloof en onderscheiding van roeping’. Aan deze presynode nemen jongeren uit de hele wereld deel. Namens Nederland wordt Danny Hakvoort afgevaardigd door de Bisschoppenconferentie.

Danny Hakvoort (24) doet een theologische studie aan hogeschool Fontys en hij was in september 2017 ook al in Rome voor een congres over jongeren, geloof en roeping. Hij sprak er met bisschoppen, kardinalen en professoren uit de hele wereld en hij ontmoette andere jongeren, zo’n vijftien à twintig, die net als hij waren uitgenodigd door het Vaticaan.

Hij heeft zich samen met anderen tijdens dat congres ingezet voor een vervolg van deze ontmoeting. Het Vaticaan maakte later bekend dat er inderdaad een vervolgontmoeting komt in de vorm van een presynode die gehouden wordt van 19 tot 24 maart 2018 (Palmzondag/Wereldjongerendag).

De deelnemers krijgen dan de gelegenheid hun stem te laten horen over het thema van de synode, maar kunnen ook hun gevoeligheden, hun overtuigingen, hun twijfels en kritiek kenbaar maken. De uitkomsten van de presynode worden verwerkt tot een document dat wordt aangeboden aan de bisschoppen die deelnemen aan de Bisschoppensynode van oktober 2018.

Lees hier meer over de 15de Gewone Bisschoppensynode met het thema ‘Jongeren, geloof en de onderscheiding van de roeping’.

Luister een podcast met Danny Hakvoort op katholiekleven.nl.