24 feb '19
Youcatbios & WJD-reünie

16 mrt '19
Stille Omgang

31 mrt '19
Vormelingendag vicariaten Arnhem en Utrecht

31 mrt '19
Vormelingendag vicariaat Deventer

14 apr '19
Palmzondag

30 jun '19
Slotfeest

20 jul '19
Jongerenreis ‘Follow St. Patrick’

3 aug '19
Kinderkamp ‘In het begin…’

Zomerkampen 2018: inschrijven kan nog

Geplaatst op 09 03 2018

Kinderen, tieners en jongeren die mee willen naar één van de zomerkampen van het Aartsbisdom Utrecht kunnen daar zich nog voor aanmelden. In de zomer van 2018 worden er weer een kinderkamp, een tienerkamp en een jongerenreis georganiseerd. De drie reisdoelen zijn komend jaar Haarle, Rotterdel (Duitsland) en Italië.

Kinderkamp ‘Ga je mee op wereldreis?’
Het kinderkamp voor meisjes en jongens van 8 t/m 12 jaar heeft in 2018 als motto ‘Ga je mee op wereldreis?’. Daarover zegt de organisatie: “We gaan in één week de wereld rond! De reis gaat over het spoor, door de lucht, over de weg en door het water. We leren veel over andere landen. Tijdens de vieringen en de catechese luisteren we naar verhalen uit de Bijbel en leren we van de reizen van onder anderen Abraham en Paulus. We gaan spelletjes doen, knutselen, spelen, keten en lekker eten. Onze avonturen beleven we op kampeerboerderij De Heidebloem in Haarle. Wij hebben er zin in!”
Het kinderkamp is van 4 t/m 9 augustus 2018 op Kampeerboerderij De Heidebloem (nieuwe locatie!), Oude Deventerweg 8a Haarle (bij Nijverdal) en kost € 125 per kind (bij meerdere kinderen uit één gezin, geldt een speciaal tarief van € 70 per extra kind. Voorbeeld: twee kinderen = € 195 i.p.v. € 250). Het kamp is voor meisjes en jongens van 8 t/m 12 jaar (ze zitten dus op de basisschool tijdens het aanmelden). Er is plek voor maximaal 30 deelnemers. De kampleiding is in handen van Jacqueline Kolfschoten en vicaris Hans Pauw.

Meer informatie en aanmelden (tot 1 juni 2018): klik hier
Meer info: Jacqueline Kolfschoten, e-mail: j.kolfschoten@upcmail.nl of tel.: 06 29015399.

Tienerkamp: ‘Back to basic’
Het tienerkamp voor meisjes en jongens van 12 t/m 16 jaar is van 5-11 augustus. In een flyer vertelt de organisatie van dit kamp: “Dit keer gaan we naar Rotterdel in de Duitse Eifel. We kamperen daar aan de oever van een beekje. Op het kamp zijn er verschillende spelen en we maken een spannende trektocht in de omgeving. Bovendien gaan we klimmen. Je kookt in je eigen groepje, het is echt ‘back to basic’! Tijdens het kamp hebben we ook enkele vieringen waarin het gaat over onze ‘basics’. Die wil je toch ontdekken?!” Deelname kost 200 euro. (Deelnemers voor wie dit bedrag te hoog is, kunnen contact opnemen met pastoor Zweers.)

Leiding: pastoor Gerben Zweers, Linda Vink, Jeanique Brus en anderen.
Informatie: zie Facebook of mail pastoor Gerben Zweers, pastoorzweers@gmail.com.
Aanmelden (uiterlijk 1 juli 2018): klik hier

Jongerenreis ‘Giro d’Italia’
De jongerenreis (16 tot 30 jaar) is van 16-27 juli. “Dit keer maken we een rondje (‘giro’) Italië,” aldus de leiding, onder wie pastoor Zweers. “Met personenbusjes gaan we eerst naar Florence. Dit is de hoofdstad van Toscane en één van de prachtigste steden van Italië met veel Renaissancekunst van beroemde kunstenaars zoals Michelangelo. Er valt van alles te zien en te beleven, waaronder de grote kathedraal en de beroemde Ponte Vecchio.”
Daarna staat Assisi het programma. Pastoor Zweers: “Dit middeleeuwse stadje is de stad van Franciscus, de heilige aan wie we onze Werelddierendag te danken hebben. We zullen veel over zijn bijzondere leven leren temidden van prachtige natuur. Vervolgens rijden we naar San Gimignano, bekend als het ‘New York van de middeleeuwen’. Het uiterlijk van dit stadje wordt bepaald door de hoge middeleeuwse woontorens. Van daaruit gaan we een dag naar Siena. Daarna reizen we vanuit San Gimignano rechtstreeks terug naar Nederland. Dit wordt een prachtige inspirerende reis met vieringen op mooie plaatsen, genieten van natuur, cultuur en gezelligheid. Maak dus met ons een rondje Italië!”

Deelname kost 599 euro.
Begeleiding: pastoor Gerben Zweers, Linda Vink, Jeanique Brus en pastoor Henri ten Have.
Informatie en aanmelden (vóór 1 juni 2018): via Facebook of via pastoor Gerben Zweers, pastoorzweers@gmail.com

Klik hier om de flyer van de zomerkampen te downloaden