Slotfeest

Tarcisiusdag voor misdienaars 2019

Jongerenprogramma Stille Omgang 2019

Geplaatst op 13 02 2019

Duizenden bedevaartgangers uit het hele land komen per touringcar, per fiets of zelfs te voet op 16 maart 2019 naar Amsterdam. Daar lopen zij dan in de avond de Stille Omgang (SO) door het centrum van de stad. Ook dit jaar is er een jongerenprogramma in de Mozes en Aäronkerk, met als thema ‘Vreugde’. Vragen die daarbij aan de orde komen, zijn bijvoorbeeld: Wat vervult jou van vreugde? Wat is vreugde? Is vreugde een individuele of collectieve aangelegenheid? Hoe zit dat met de rol van God?

“Het hoofdprogramma wordt dit jaar ingevuld worden door interessante sprekers en activiteiten,” aldus de organisatie van het SO-jongerenprogramma. “Daarnaast bevat het programma weer een aantal vertrouwde onderdelen, zoals de H. Mis met mgr. Punt en Eucharistische aanbidding. Ook zijn er keuzeprogramma’s, zoals ‘Echte ontmoeting is een vreugde’, ‘Vreugde in verschillende culturen: Feest’, ‘Sant’Egidio; meet the homeless’ en ‘CandleNight’. Tot slot lopen we de Stille Omgang door de straten van Amsterdam. Het belooft weer een bijzondere avond te worden met een mooi programma op de agenda. Zorg dat je erbij bent!”

Locatie
Mozes en Aäronkerk, Waterlooplein 207 te Amsterdam. Met de metro reis je eenvoudig vanaf Amsterdam Centraal naar metrostation Waterlooplein (alle metro’s, tweede halte). Tegenover het metrostation (Noordelijke uitgang) staat de kerk.

Het programma begint om 19.00 uur en is rond 00.30 uur afgelopen.

De entree bedraagt € 9,- p.p.

Aanmelding is gewenst en kan via aanmelding@stille-omgang.nl.

Meer informatie
Zie www.sojongeren.nl of kijk op Facebook voor de laatste updates: www.facebook.com/StilleOmgang. Volg alles over de SO 2019 op Twitter, Facebook en Instagram via: #SO19
Je kunt ook contact opnemen via info@stille-omgang.nl.

Over de Stille Omgang
Ieder jaar trekken jongeren vanuit het hele land naar ‘Mirakelstad’ Amsterdam om daar het eucharistisch wonder van 1345 te herdenken en een krachtig signaal van geloof af te geven, te midden van de grote stad.
Als deelnemer loop je mee in gebed door de binnenstad en laat je zo zien hoezeer God bij ons mensen betrokken is. Het is indrukwekkend en bijzonder om ‘s nachts met een grote groep jongeren in stilte en in gebed te lopen, in een stad waar het nooit stil is!